Waarom je in 2018 echt moet starten als ondernemer

“Nu is niet de timing”.
Heb jij het jezelf al horen zeggen?
Het was heel lang ons antwoord wanneer we op een feestje de vraag kregen waarom we in hemelsnaam toch niet voor onszelf startten. Want hey, ideëen genoeg! Het probleem was alleen dat we welgeteld één of twee dagen enorm enthousiast waren over een idee, maar het daarna al snel in de kast verdween. Want was dit leuk genoeg? Was dit écht wat we wilden? Een bedrijf starten in iets waarvan je niet zeker weet “of het dit het echt is”, voelde.. mwah. Bovendien… we hadden ook nog een hypotheek te betalen en wat dacht je van onze lifestyle? Daar wilden we dus echt geen concessies in doen. Wat nou als het niet ging lopen omdat we er toch snel op uitgekeken raakten? Trouwens, zo erg was die baan in loondienst ook heus niet.

Als dit een conversatie in jouw hoofd zou kunnen zijn, moet je zeker even verder lezen.
Je hebt dit verlangen namelijk niet voor niets. Als jij droomt van een eigen bedrijf dat loopt als een trein, dan is 2018 geen beter jaar om te starten.

Volgens trendwatchers komt er in 2018 meer aandacht voor idealen en samenwerken. Idealen als vrijheid en tolerantie worden nog belangrijker. Mensen hebben weer sterke behoefte om de mens centraal te stellen; zowel in zorg als in andere sectoren.
De digitale mogelijkheden nemen sterk toe en het vertrouwen groeit. Het is niet gek dat jij meegaat op deze golf, ook jij bent onderdeel van het collectief bewustzijn.

Er zijn altijd redenen om nog even te wachten, maar voor je het weet ben je 5 jaar verder. Daarom geven we je 5 aardige kick in the butts om er echt voor te gaan in 2018: 

  1. Hoe lang speel je nu al met de gedachte om een eigen business te starten? Waarom komt het niet van de grond? Het komt maar door één ding en dat is dat je je er nog niet aan hebt gecommit. Je gelooft er zelf nog niet in, je twijfelt en juist dát stuur je dus ook het universum in.
    MAAR wat je dus nu mag doen, is uitspreken dat je een succesvol en goed lopend bedrijf hebt. Schrijf het op alsof je er al bent. Hoe voel je je als succesvolle ondernemer? Waar ben je allemaal dankbaar voor? Door te visualiseren dat je er al bent, ga je manifesteren. Werk aan jouw geloof!
  2. Maak het niet te groot! En dan bedoelen we het ondernemerschap. Vraag je niet af of je een ondernemer bent, of laat je niet gek maken wat voor risico’s je allemaal loopt. Je gaat gewoon werk doen in een andere vorm dan loondienst. Daarvoor zul je een ander verdienmodel moeten hebben. Dat gaat je lukken ook. Maar omdat wij ooit collectief hebben besloten dat het voor de hand ligt dat mensen massaal in dienst gaan bij bedrijven, omdat dit hen (schijn)zekerheid geeft, ga jij ook mee in de gedachte dat je wel heel erg bijzonder moet zijn om te starten als ondernemer? Come on, you can do better than that 😉
  3. Begrijp dat jouw verlangen jouw calling is. Het is niet zomaar dat je deze verlangens hebt. Je hebt er wat mee te doen!
    Je bent als mens uitgerust met de perfecte set talenten en kwaliteiten. Vanuit daar ontstaat een verlangen. Dus niet andersom! Wat je wilt, KUN je. No more comments.
  4. Als je wacht op de goedkeuring van je omgeving, kun je lang wachten. Je komt alleen, je gaat alleen. Dat klinkt heel dramatisch maar zo bedoelen we het niet. Jij en alleen jij bent verantwoordelijk voor je eigen leven. Jouw leven is het resultaat van elke kleine en grote keuze die je maakt.
  5. Je woont in Nederland en daarom kun je het jezelf permitteren om te verlangen naar de vrijheid van een eigen bedrijf. Denk eens aan oorlogsgebieden; hier verlangen mensen ook naar vrijheid, maar dan op een ander level. Het is jouw taak, jouw verantwoordelijkheid om te luisteren naar dat wat het leven je kan brengen. Wat zijn de werkelijke gevaren als je voor jezelf zou starten? Loopt je leven dan gevaar? Lig je over een paar maanden in de goot? Verhonger je? Relativeer de mogelijke angsten die je hebt en zet vandaag nog een kleine stap!

Zo! We hopen dat je “aan” staat om de volgende stap te zetten.
Weet dat iedereen twijfels heeft in het begin en weet dat je niet meer terug hoeft naar waar je vandaan kwam. Dat er een zee van mogelijkheden is EN dat jij een Purpose in Life hebt, net als ieder ander op deze wereld. Jouw business kan het voertuig zijn om jouw Purpose te gaan leven en jouw ambities waar te maken. Maar ook vooral: door de meest gelukkige versie van jezelf te zijn.
Je mag jezelf je leven lang opnieuw uitvinden!

In 2018 kun je dit ook samen met ons gaan doen in TNBW Academy: in drie maanden tijd ontdek je jouw Purpose in Life, creëer  je van daaruit een businessconcept en bouw je je business op.

 

Plaats een reactie