Anne de Man

Heel soms komt er iets prachtigs op je pad…

Acht maanden geleden stapte ik ’s morgens in de auto. Het was woensdag en de eerste dag van een nieuwe cursus. Ik was moe en mijn hoofd zat bomvol met dringende to do’s waar ik niet aan toe zou komen de komende twee dagen. Misschien kon ik tussendoor wel even mijn mail doornemen. En anders maar weer in het weekend bijwerken. Niet dat ik eigenlijk nog de illusie had ooit maar ergens in de buurt te komen van controle over mijn werk…

Ik had me opgegeven voor The New Business Women Academy, bestaande uit vijf livedagen en een online programma.

In de uitleg op de website klonk het allemaal wel een tikje zweverig: ik zou op zoek gaan naar mijn purpose (voor mij: visie, missie, strategie) en mijn business leren builden. En ook woorden als mediteren, manifesteren, healen, feminien en masculien had ik zien langskomen. Het zei me weinig. Niet in de zin dat ik er nooit van gehoord had, maar als nuchter mens had ik daar niet zoveel mee, vond ik. Bovendien had ik op beelden gezien dat er werd gedanst. Maar daar kwam ik ongetwijfeld wel onderuit (not…).

Aan de andere kant: ik leer graag en ik moet toch ergens het gevoel hebben gehad dat die harde stoere ik misschien de weg versperde voor een rustigere en gelukkigere versie van mezelf. En sowieso kon ik wel wat hulp en lef gebruiken bij de voorzichtige wens om een eigen bedrijf te starten.

Het was niet goedkoop, maar vijf hele dagen inclusief koffie, thee, gezonde lunch en drie keer een borrel plùs een online training, das best ok voor dat geld natuurlijk. Ik kon dat wel verantwoorden naar wie dat nodig vond. Ikzelf bijvoorbeeld.

Die dag was ik zoals altijd te laat van huis gegaan, zonder te ontbijten en in een chaotische bui. Boos op mezelf reed ik ongetwijfeld te hard en zeker een paar keer verkeerd. In ieder geval weet ik nog dat ik laat en gestresst aankwam. Nothing new there.

Acht maanden later ben ik op de afsluitdag, de laatste van de vijf livedagen van de Academy. Crystal en Mabel vragen wie er iets wil vertellen over de afgelopen maanden en over waar je nu staat. En ik denk weer even terug aan die ochtend…
Ik sta op om mijn verhaal te delen. Je weet nooit of je met jouw verhaal een ander inspireert of moed geeft. Met een glimlach en trots vertel ik waar ik vandaan kwam en welke weg ik heb afgelegd vanaf die eerste cursusdag tot nu. Ik zocht mezelf, wilde zachter zijn, maar had geleerd die kant te verbergen onder een hardere laag, vol stress, vaak boos op mijn emoties, me regelmatig onbegrepen voelend en zonder liefde voor mezelf.

En nu sta ik daar en kijk ik naar de vrouwen om me heen. Ik vertel hoe alles is veranderd: ik heb geleerd om anderen maar vooral mezelf te vergeven, ik dùrf nu lief en zacht te zijn en ik kan in de spiegel kijken en een mooie vrouw zien. Ik laat mijn emoties toe; ik herken ze, erken ze en kan nagaan wat ik op dat moment nodig heb. Ik vind het interessant en leuk om open te staan voor signalen, er gebeurt heel veel waar ik best iets achter mag zoeken.

Ik leg ze uit dat ik mijn baan heb opgezegd en met heel veel plezier en vol overgave bezig ben aan de startup van mijn eigen onderneming. Er is geen stress meer van die ploeterbaan van maandag tot vrijdag waar ik telkens weer zonder energie van thuiskwam. Ik geef aan dat ik er alle vertrouwen in heb dat ik een succesvol bedrijf ga neerzetten. Natuurlijk met wat twijfels op de weg daar naartoe, maar dat mag en daar kan ik mee omgaan.
Ook vertel ik over de basis van alles, mijn purpose. En over het verantwoordelijkheidsbesef dat ik anderen op welke manier dan ook wil inspireren als zij daarvoor open staan.

Het waren echt acht pittige maanden. Ik heb keihard gewerkt, heel veel moeten leren en veel tijd besteed aan mezelf om dit proces te doorlopen. Maar het is gelukt. Er is zóveel veranderd, ìk ben zoveel veranderd. Of nee, ik ben mezelf geworden. Eindelijk.

Heel soms komt er iets prachtigs op je pad dat jouw hele richting kan veranderen. Bij mij is dat gebeurd en ik ben het vol overgave aangegaan.

Doe dat ook: stap er in als je ergens het gevoel hebt dat het je kan helpen om jezelf te vinden. Er is echt niets mooiers dan dat. Vertrouw erop dat het goed komt. En vooral: heb er plezier in!

Bedankt lieve Mabel en Crystal en de andere vrouwen van TNBW

x + 🤍

anne