tessadeen

Tessa Dee

Leeftijd:

36

Toen:

logopedist in de revalidatie en ouderenzorg

Nu:

In 2017 werkte ik als logopediste. Nu ben ik fulltime aan het werk in en aan mijn eigen bedrijf Paardadvies waar ik mensen coach met de hulp van paarden.

1. Waarom heb je het roer omgegooid? Waar verlangde je naar?

In 2004 ben ik afgestudeerd als logopedist en sinds die tijd in de revalidatie en ouderenzorg werkzaam geweest. Steeds was ik op zoek naar nieuwe uitdagingen naast mijn taken als logopedist: ik heb diverse projecten gedaan, ben voorzitter van de OR geweest, heb een boek geschreven, maar toch voelde ik me niet happy. Dit was niet wat ik de rest van mijn leven wilde doen. Ik wilde mensen helpen op mijn manier en ik voelde me daarin beperkt. Ik voelde dat er meer was, maar wat dan? Ik verlangde naar rust en vrijheid, dat ik de dingen op mijn manier kon doen.

2. Welke stappen heb je gezet om te komen waar je nu bent? 

Ik voelde in alles dat het anders moest omdat ik met steeds minder plezier naar mijn werk ging en tegen een burn-out aan zat. Ik heb gekeken naar verschillende vacatures, maar niks voelde passend. Na heel veel gesprekken met mijn man, vrienden, familie en een coach kwam ik erachter dat ik het allerliefste met paarden wil werken en dat ik als logopedist het coachen van mensen het aller-leukste vind. Waarom deze twee niet combineren? Van dat idee werd ik zo ontzettend blij dat ik direct gestart ben met een opleiding tot coach met paarden.

Mijn jarenlange ervaring met paarden en mijn therapeutische achtergrond leerde ik tijdens deze opleiding heel mooi combineren. Vrijwel direct ben ik mijn eigen bedrijf ‘Paardadvies’ gestart naast mijn baan als logopedist. Dit combineren was pittig, maar ik wilde heel graag Paardadvies laten groeien zodat ik kon stoppen als logopedist.

Uiteindelijk ben ik in oktober 2017 gestopt als logopedist. Ik wilde dit écht niet meer en wilde volledig voor Paardadvies gaan. Toen ik eenmaal deze keus gemaakt had, stortte ik een soort van in… Wilde ik dit echt? Al die onzekerheid? Geen vast inkomen (Paardadvies liep nog helemaal niet zoals ik wilde…)? Kan ik het wel? En nog veel meer vragen en onrust in mijn lijf.

Maar ergens diep van binnen voelde ik ‘ja dit is het, dit heb ik te doen, dit is waar ik al die jaren naar verlangde’. Maar ik wist niet waar te beginnen. Toen zag ik het Live Your Purpose event van TNBW voorbij komen en heb me (na even twijfelen en met Crystal gemaild te hebben) ingeschreven.

Wat een goede keus!! Ik voelde daar nog duidelijker dat dit het echt was! Maar ik voelde ook direct onzekerheid ‘hoe ga ik van Paardadvies een goed lopend bedrijf maken? Hoe maak ik mezelf zichtbaar, zodat de mensen die ik zo graag verder wil helpen mij kunnen vinden?’.

Tijdens het LYP event vertelden Crystal en Mabel over de academy. Ik heb me ingeschreven en ben samen andere vrouwen met een prachtige missie aan deze reis begonnen. Wauw! Wat een warm bad en wat een fantastische vriendschappen en netwerk heb ik aan de academy overgehouden! De academy is zó opntzettend bepalend geweest voor waar ik nu sta. Ik heb meer zelfvertrouwen, ik hou van mezelf en ik heb vertrouwen dat dit mijn pad is waardoor Paardadvies alleen maar mooier wordt en groeit.

3. Waar ben je soms onzeker over, maar wat doe je ondanks de angst toch en waar wil je in groeien?

Doordat ik steeds terug kan naar het gevoel van vertrouwen, ben ik veel minder onzeker. Maar soms ben ik nog wel onzeker of ik voldoende klanten ga krijgen en hoe ik mezelf zichtbaarder kan maken. Ik stap regelmatig uit mijn comfortzone en post toch een filmpje, foto of tekst op social media waar ik onzeker over ben. Hierin wil ik nog meer groeien, nog zichtbaarder worden.

4. Jouw Big Why en/of jouw visie voor de wereld

Mijn missie is om je weer te laten voelen wie je werkelijk bent. Je leren met liefde naar jezelf te kijken en van hier uit jouw mooiste leven te leven. Jij mag ZIJN wie je bent, met alles wat je in je hebt! Samen met de paarden help ik je weer terug naar ZIJN. Zonder oordeel helpen de paarden jou op je pad naar verbinding, balans en vertrouwen.

Hiermee breng ik meer liefde de wereld in en wordt de wereld een mooiere plek voor mens en dier.